corehypnose.dk
Kvinde der maler på sten efter at have modtaget angst behandling

Angst Behandling I KBH.

Angsten, den uønskede gæst

Lena havde altid været bekymret. Hun kunne ikke lade være, angst syntes at være en konstant følgesvend i hendes liv. Det startede i hendes teenageår, en følelse af ubehag, der aldrig helt forsvandt. Efterhånden som hun blev ældre, blev angsten kun værre. Det var begyndt at påvirke hendes dagligdag, hendes forhold og hendes evne til at gøre de ting, hun elskede. Lena havde prøvet alt, traditionel samtaleterapi hos en psykolog, forskellige former for meditation, åndedrætsøvelser, men intet så ud til at virke.

En dag besluttede hun sig for at prøve noget andet. Hun startede i metakognitiv hypnose terapi, i behandlingen lærte hun at slippe angsten og fokusere på de ting, hun elskede. Hun begyndte at bruge mere tid sammen med sine venner, hun tog sine pensler op igen og begyndte at male. Hun gik lange ture og begyndte på svømning igen. Langsomt men sikkert begyndte hun at mærke en forandring. Angsten kom mindre og mindre, og den havde ikke længere kontrol over hendes liv.

Lena fik i behandlingen, viden og redskaber til at give de angst fyldte tanker mindre opmærksomhed, hun fik kontrollen tilbage. Hun holdt op med at gøre de ting, hun troede ville hjælpe, som åndedrætsøvelser og at tale med sig selv. Hun holdt op med at undgå situationer, der gjorde hende angst, og holdt op med at tænke på, hvordan hun ville håndtere forskellige situationer ude i fremtiden.

Angst er som en uønsket gæst i dit liv, jo mere du underholder den, jo længere bliver den hængende. 

Hvad hjælper mod angst?

Hvordan slipper man angsten og den uro i kroppen? 

Når du oplever uro i kroppen, og den følelse at noget kommer til at ske eller gå helt galt. Når du hele tiden er plaget af tilbagevendende bekymringer. Når humøret ofte bliver påvirket, du bliver ked af det eller meget irriteret.
Når angsten fylder i din tid og forstyrrer dig i din hverdag. Når det går ud over din daglige aktivitetet, venskaber og dine sociale relationer.
Når angsten forhindrer dig i at gør de ting eller udføre de opgaver du før kunne klare. 

Hvad skal du så gøre?

I den traditionelle samtale terapi, skal du vende din opmærksomhed ind på at snakke om følelser og det der gør ondt. Men har det hjulpet dig? Er det den bedste måde at fjerne angsten på? Alt for meget tyder på at det ikke gør.

Hvordan håndterer man angst i livet på en måde, der giver mindre angst på længere sigt?

I modsætning til den traditionelle samtale terapi skal du ikke arbejde med angsten. Det mest effektive og det der virker bedst for at slippe angsten, er at give langt mindre opmærksomhed til angsten. Det du bliver ved med at kigge på og give din opmærksomhed, kommer du ikke væk fra

Det betyder, at du skal stoppe med at:

 • Lave åndedrætsøvelser
 • Snakke med angsten
 • Tale beroligende til dig selv
 • Undgå situationer, der giver dig angst
 • Skrive dagbog om angsten
 • Hele tiden at skulle forberede, hvordan du skal tackle forskellige situationer
 • Tænke på udveje

De øvelser der er i listen ovenfor kan godt fungere på den korte bane. De kan hjælpe dig “her og nu”. Men de løser ikke dit angstproblem på den lange bane.

Hvad er det der sker når du hele tiden flytter din opmærksomhed over på angsten og kigger på det du gerne vil væk fra? Du siger til din hjerne at det her er vigtigt og at der er ekstra brug for opmærksomhed, at det er farligt.

Hvad er angst?

Angst er en helt naturlig følelse, som vi alle kender til. Når noget føles truende eller farligt, så reagerer vi på det hurtigt og instinktivt. Det gør vi enten ved at tage benene på nakken og flygte, eller vi forsvarer os hvis vi angribes. Angsten er her en reaktion, der kan redde dit liv eller forhindre, at du yderligere udsættes for fare. Angst kommer og går ligesom alle andre følelser. Angsten er altså forbigående og har en start og en slutning, og vil gå væk af sig selv, hvis angsten blot får lov til at regulere sig selv.

Men når vi forsøger at fjerne angsten eller kæmper med angsten, eller prøver at undgå angsten, så forstærker vi angsten og den kommer til at fylde for meget. Alt for mange mennesker oplever i dag angst i deres liv, hvor der ikke burde være angst. Angsten bliver altså udløst i helt naturlige hverdagssituationer, som i offentlige transportmidler, i indkøbscentret eller i sportsklubben. Helt almindelige steder hvor der ikke er fare på færre, og hvor der intet er at være angst for.

Angsten optræder i mange forskellige situationer og grader. Der er lige fra den lette utilpashed til det kraftige panikanfald og dødsangst, hvor det hele ramler, der ingen vej er tilbage, og hvor man er helt sikker på man skal dø.

Når angsten har nået sit højdepunkt og fylder hele tiden, så har den fortæret det gode liv og livskvalitet. Så skal du gøre noget!

Godt at vide! Angstreaktioner kan virkelig være voldsomme, og derfor er det også ret ofte sådan, at man udvikler angst for angsten. MEN HUSK: Angstreaktioner er ikke sundhedsfarlige.

Book en tid nu!

Vi tilbyder behandling i klinikken i København og online. Find ud af, hvordan du får det bedre!

Angst symptomer

Angst symptomerne påvirker tanker og den måde vi handler på, så de er både psykiske og fysiske.

 • Hjertebanken
 • Åndenød
 • Svimmelhed
 • Svedige håndflader
 • Ryster
 • Irritabel
 • Mundtørhed
 • Varme, kulde følelse
 • Det sortner for øjnene
 • Kvalme
 • Ondt i musklerne
 • Uro i kroppen og katastrofe tanker
 • Svært ved at koncentrere sig
 • Sover dårligt
 • Konstant tankemylder
 • Manglende appetit

Panikangst

Panikangst er anfald af alvorlig angst der kommer igen og igen. Panikangst er voldsomt tilbagevendende, intenst og yderst ubehagelig frygt, panikangst opstår lige pludseligt, der behøves ikke at være sket noget specielt, der er ikke nødvendigvis nogen ydre farer. Man kan ikke forudsige disse panikangst anfald.  Symptomerne er meget ubehagelige og oftest efterfulgt af automatiske negative tanker.

Panikangst kan behandles hurtigt og effektivt med metakognitiv terapi og hypnose.

Du kan læse mere om panikangst her

Slut med angst

Social angst

Social angst og social fobi, er en angstlidelse der har samværet med andre mennesker som sit omdrejnings punkt. Det er angst for at være sammen med andre mennesker i de sociale sammenhænge. Social angst har en gennemgribende påvirkning på det sociale liv.

 

Generaliseret angst (GAD)

Generaliseret angst forkortet GAD er en angstlidelse der er karakteriseret ved at der er rigtig mange bekymringer, som er ude af kontrol. Mennesker med generaliseret angst, bekymrer sig som oftest om sit eget og andres helbred og livstrivsel.

Læs mere om generaliseret angst

Dødsangst

Dødsangst er frygten for at dø. Når man har dødsangst fylder tanker om døden. Frygten for at andre kan dø, frygten for at miste sit eget liv. Ved sygdom og katastrofer, kan ubehaget og uvisheden springe frem.  Det er en helt normal menneskelig tilstand at være bange for at dø. Men når bekymringerne tager overhånd og forstyrrer livet der skal leves, så har man dødsangst.

Dødsangst kan behandles hurtigt og effektivt med metakognitiv terapi og hypnose.

Børn med angst

Børn med angst bruger som oftest meget tid på at bekymrer sig og det påvirker selvfølgelig hele familiens livskvalitet.

Angst hos børn kan opstå uden der er nogen reel fare og angsten kan blive så hæmmende, at den ødelægger barnets hverdag, Så er der tale om en angstlidelse. 

Det kan være rigtig svært som voksen til et barn at vurder om barnet har brug for behandling. 

OCD

OCD er en forkortelse for Obsessive Compulsive Disorder, som på dansk betyder obsessiv kompulsiv lidelse . OCD er kendetegnende ved at personen har tvangstanker (obsessioner) og tvangshandlinger (kompulsioner). Metakognitiv hypnoterapi af OCD er yderst effektivt.

 

PTSD

PTSD også kaldet post -traumatisk stress lidelse eller posttraumatisk belastningsreaktion. Betyder at det er en psykisk belastningslidelse der er kommet efter en traumatisk oplevelse, krise eller katastrofe. Ikke bare sindet men hele nervesystemet kommer i kaos ved PTSD. Der kan være stærke flashbacks og hallucinerede tilstande.

Når vi mennesker oplever ubehagelige begivenheder er det naturligt at få en stressreaktion. En sådan stressreaktion aftager over  nogle uger af sig selv. Hvis de ubehagelige minder bliver ved med at invadere sindet og ikke vil slippe igen, selvom der er gået mange måneder, så kan der være tale om PTSD.

Hvis du har været i en livstruende situation, så kan du være i risikogruppen til  PTSD

 

Eksamensangst

Eksamensangst er en angst reaktion som kan være yderst ubehagelig og lammende. Som at træde ind i buret hos en løve, voldsomt faretruende. Helt normalt og naturligt er det, at blive fyldt med nervøsitet når man skal yde sit bedste overfor en censor, det kan faktisk øge koncentrationen og opmærksomheden. Men hvis frygten kommer til at fylde så meget at det bliver til eksamensangst, så kan eksamensangsten påvirke de resultater man hele året har forsøgt at nå.

 

Helbredsangst

Helbredsangst eller sygdomsangst. Lidelsen som tidligere blev kaldt hypokonder tilstand. En lidelse hvor personen er overdreven opmærksom på sit helbred, kropslige fornemmelser og frygter sygdom.

Tidligere blev helbredsangst set som en lidelse der var svær at behandle, men det er den ikke idag. Mennesker med helbredsangst søger nok oftere hjælp hos lægen, fremfor en psykoterapeut

Heldigvis kan helbredsangst behandles effektivt med metakognitiv terapi og hypnose..

Kontakt mig for en uforpligtende samtale om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Metakognitiv terapeut og hypnotisør Lars Nissen Corell smilende, iført sorte bukser og en olivengrøn skjorte, siddende afslappet på en stol med armene hvilende på benet. teksten på billedet er "Få en uforpligtende afklarende samtale, 2720 4671"
Scroll to Top

27 20 46 71

Send mail

Book tid

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.