corehypnose.dk
Panik angst behandling hos corehypnose.dk

Du kan blive helt rask!

Panikangst behandling i Kbh.

Frygt er en naturlig følelse, der beskytter os mod fare. Men når frygten bliver overdreven eller irrationel, kan den have en negativ indvirkning på vores liv og forhold.

Heldigvis er metakognitiv terapi og hypnose en meget effektiv behandling til panikangst

Metakognitiv hypnoterapi mod panikangst

Dem der har oplevet panikangst, ved at det er en meget pinefuld og ubehagelig lidelse. Panikangst kommer lige pludselig og kan være trigget af  bestemte situationer. Hjertet hamrer afsted og det kan være svært at trække vejret, koldsved, benene kan føles som gummi, tunnelsyn, en uvirkelighedsfornemmelse og snurren i fingrene. Panikangst kan også fremkalde svimmelhed, akut diarre eller opkastning som nogle af de fysiske symptomer som følger panikangst. I panikangst kan det føles som om man må flygte eller kæmpe. Panikanfald varer som regel ikke så længe

Panikanfald kan være et symptom på depression. Panikangst opstår som oftest hos unge voksne. Hvis man som 60 årig oplever panikangst for første gang, er der næsten altid en depression bag.

Panikangst, en unaturlig reaktion

Ovennævnte symptomer er helt normale når man er i fare. Feks. er det helt normalt at hjertet arbejder hurtigere hvis der pludselig opstår en faretruende situation i trafikken. Pludselig sidder hjertet helt oppe i halsen og man mærker den pludselig opståede fare på færre og man skal bruge alt sit fokus og alle sine krafter på at undvige at blive ramt. Det unormale er at panikangsten opstår når man ikke er i fare og der intet er at frygte. Panikangsten bliver endnu mere truende fordi man ikke ved hvorfor den opstår, sådan bare ud af det blå, lige pludseligt.

Panikangst og panikanfald er ikke farlige, men de er hamrende ubehagelige.

Panikangstens triggertanker

I den metakognitive verden taler vi ofte om “trigger tanker“. Triggertanken eller triggere er tanker eller mentale billeder, der sætter gang i en strøm af bekymringer som udvikler sig til tankemylder, grublerier, overtænkning, som tager den psykiske trivsel  og suger livskraften ud af mennesker.

  • Hvis personen mærker hjertebanken kan triggertanken være: Jeg er ved at få et hjerteanfald! Jeg dør af det her!
  • Hvis symptomet er svimmelhed kan triggertanken være: Jeg besvimer nu?
  • Hvis personen mærker en uvirkelighedsfornemmelse kan triggertanken være: Jeg er ved at blive sindsyg! 
  • Når personen mærker at angsten stiger kan triggertanken være: Angsten bliver værre og værre! Angsten kommer aldrig til at stoppe igen!
Blå Mand tager sig til hovedet med triggertanker og tankemylder- Han sidder sidder på gulvet med et monster over sig.

Metakognitiv hypnoterapi mod panikangst

Metakognitiv hypnoterapi gør op med de uhensigtsmæssige strategier. At bekymre sig, hele tiden at kropsscanne efter farlige indre oplevelser eller hele tiden at overvåge sig selv, er strategier der holder gang i panikangsten og holder panikangsten fast i et jerngreb. Metakognitiv hypnoterapi fokuserer på, at få øje på og at fjerne de strategier der skaber, udløser og vedligeholder panikangsten 

Du er velkommen til at skrive til mig på kontakt@corehypnose.dk eller ringe på 27 20 46 71 Så kan vi få en snak om hvordan jeg kan hjælpe dig.

Jeg tilbyde 1:1 Metakognitiv hypnoseterapi ved fysisk fremmøde i min klinik i København. Jeg har også god erfaring med internetbaseret Online terapi. Du kan læse mere om metakognitiv hypnoterapeut online her.

Læs mere om behandling af angst.

Læs evt. om eksamensangst, generaliseret angstsocialangst, dødsangst, helbredsangst, OCD, PTSD, børn med angst

Panikangstens risikofaktorer

 

  • Hvis man er kvinde. Panikangst forekommer dobbelt så tit hos kvinder end blandt mænd
  • Hvis man er i tyverne. Panikangst opstår normalt i 20 årsalderen for første gang.
  • Andre i familien har panikangst. Hvis en forældre har panikangst er risikoen 8 gange større. Hvis din far eller mor fik panikangst før 20 årsalderen, er risikoen endnu højere. 3 ud af 4 med panikangst, er ikke i familie med nogen der har panikangst.
  • Lavt uddannelsesniveau og dårlig økonomi. Måske fordi det i forvejen er svært og hårdt. Højtuddannede får også panikangst.
  • Livsbegivenheder der er stressende. Panikangst kommer hos mange der har været igennem en stresset periode i deres liv. Det kan være skilsmisse, fyring eller dødsfald. Måden han her håndterer livsbegivenheden på er afgørende for om man udvikler panikangst.
  • Generthed og angst som barn.
  • Svær barndom. Undersøgelser har vist at panikangst er almindelig blandt mennesker der har haft en svær opvækst. feks. seksuelt misbrug, dødsfald hos forældre, skilsmisse eller ophold på børnehjem.
  • Forældre, der er overbeskyttende. øger risikoen for at barnet får panikangst.
  • En masse bekymringer. Hvis man bekymrer sig rigtig meget, for eks. over ting der er nye. Så stiger risikoen for panikangst sammenlignet med de mennesker som har et mere roligt og afslappet forhold til nye ting i livet.
  • Andre psykiske lidelser. Panikangst ses oftere blandt mennesker med OCD, depression, social angst, generaliseret angst.
  • Misbrug. Mennesker der misbruger alkohol, hash eller andre rusmidler har en forhøjet risiko for panikangst. Det at stoppe med rusmidlet kan fremkalde panikangst. Mennesker med panikangst kan have den strategi at dulme panikangsten med rusmidler som alkohol, hash eller piller. 
  • Efter et barns fødsel.  Ses panikangst oftere.
  • Panikangst. Kan også være et led i depression
Blå mand med panikangst tager sig til hovedet med spøgelse over sig.

Fakta om panikangst

  • Panikangst er almindelig i Danmark. Panikangst forekommer hos ca. 2 % procent  af befolkningen
  • Der er en risiko på 5% for at få panikangst i løbet af livet.
  • Panikangst begynder i de unge år, som oftest starter panikangst i tyverne til ca. 30 års alderen.
  • Mange har prøvet et enkeltstående panikanfald.
  • Kvinder har mere panikangst end mænd.
  • En række risikofaktorer kan øge risikoen for panikangst.

Gratis telefonsamtale

Jeg ved det er vigtigt du vælger den rigtige til at hjælpe dig. Derfor tilbyder jeg dig en afklarende forsamtale (15 min.) Forsamtalen er helt gratis og uforpligtende. Jeg har ingen ventetid på forsamtaler.

Man. – Fre. 09:00 – 18:00

Lør. 09:00 – 16:00

Søn. 09:00 – 14:00

Adresse Valby Tingstred 7, 2500 Valby

Scroll to Top

27 20 46 71

Send mail

Book tid

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.